Amirra Najihah







+
+

Tutorial Shoutmix Fixed Floating
Friday, November 18, 2011 | 3:13 PM | 0 comment

assalamualaikum .okayh ,pagi ney nak buat tuto .dah lama gila tak buat tuto :DD sebab dah tuka style blog kan ? dah takda sidebar .malas nak sorok-2 shoutbox ,so dengan tenang fikir tuto ney .tak susah mana pun :) tapi ,tuto ney untuk org yg takda sidebar boleh lah .sebab kalau ada sidebar macam menganggu gila .am i ryte ? hee

lgpun tuto ney di request oleh dia .
okayh ,lets do it .

Design > Add A Gadget > Html / Java Script .

letak code ney okayhh
<div style="bottom: 0px; display: scroll; position: fixed; right: 10px;">

then ,bawah dia letak lah code shoutmix korang .

macam ney ye sayanggg .

 hee .kalau tak tahu ,tanya okayh :)


♥ Older | Newer ❥