Amirra Najihah







+
+

ubati hati yang terluka :)
Tuesday, January 10, 2012 | 5:58 PM | 0 comment


assalamualaikum .hello peeps .hello stalker .hee .kayy ,idk why kenapa i tiba tiba nak updated pasal ney .hee .lagipun ,tengok dekat facebook ,ramai sangat yang kecewa .baik yang perempuan ,lelaki .sama ja .maki hamun tak habis habis .haha .actually ,lawak pun ada .andai itu takdirnya ,tak perlu nak maki hamun bila dah putus :)

hee .cool ja menaip .btw ,i saja ja nak bagi pendapat .sebab i pun single juga .last year putus .bulan 11 .and itu time spm ,dan esokknya adalah paper agama .ohgosh ! i'm weak .i miss him .ya Allah ,kuatkan saya ,untuk lupakan semua ini .blablablaa .hanya tuhan ja yang tahu waktu tu .sebab itu kehendakNya .Dia yang tentukan :)

so ,okayhh .kuatkan semangat :) hee .and semua yang jadi ,ada hikmah .and ,semua ujian yang Dia bagi .kita pasti boleh pikul .sebab Allah takkan pernah bagi ujian yang hamba dia tak mampu .tapi ,memang susah nak terima kan ? orang yang kita sayang ,pergi tinggalkan kita .and selalunya ,breakoff .sebab orang ketiga :)

and ,itu juga yang terjadi dekat i .fuhh ,rasa sedih gila .macam apa je kan ? dengan tak bersedia lagi nak putus .sebab tak pernah terfikir yang akan hilang dia pada masa yang singkat tu .break pula pagipagi buta .pukul 1 kot .hmm .and ,nanges jela .haha .nak buat apa lagi ? and ,selalu ubat putus cinta adalah nanges ,bagi semua perempuan :) lama juge nanges .sebab ,tak salah kalau kita putus cinta .kita nanges .kadang kadang nanges lebih puas tahu ? nanges sampai bengkak mata .jadi mata panda .omeyyy kan ? haha .

tapi ,bonda cakap hari tu 'tak perlu tangisi untuk orang yang tak pernah hargai kita' and ,apa yang bonda cakap tu betul .memang tak guna pun .and nanges juga boleh timbul rasa kesal ,and fikir balik apakah kesalahan yang kita buat ,sampai awak mintak putus .hekk .dari mengantuk ,sampai tak boleh tidur terus .alahaii .

tapi takpe lah .even kita takda boyfriend yang sayang .kita still ada family ,ada membe .sebab tu orang cakap ,family comes first ,then friends ,and boyfriend .sebab ,kalau kita ada masalah ,family yang akan tolong .takpun ,member .so ,bila dah ada pakwe/makwe .jangan lah lupa kawan .sebab bila kita susah ,kawanlah aset pertama untuk kita luahkan perasaan .

sebab kawan sama umur ,and kawan juga bercinta .and kawan juga dapat rasa apa yang kita rasa :) lepastu ,busykan diri .takperlu nak ingat lagi .past is past .even past is hurts .brr .and ,no matter hurts ,forget it and move on .lupakan je .tapi bukan senang kan ? yaa ,orang lain cakap memang boleh .sebab dia tak rasa apa yang kita rasa .berat mata memandang ,berat lagi bahu yang memikul .haha

tapi ,kita masih muda kan ? banyak lagi dugaan yang akan datang .hidup penuh dengan cabaran :) and ,kay .75% luka dah sembuh .haha .yeke ? but not for me :) kayy ,then cari cinta yang baru .omg ! gilakah ? luka yang lama masih berdarah .kenangan bersama still kuat .even long distance relationship .inbox belum buang .wallpaper handphone belum tukar .haha

tapi ,janganlah senang sangat terima cinta .lagi lagi perempuan .fuhh ,kalau lelaki mengayat .laut cina selatan pun i sanggup renangi .hidup dan mati hanya untuk you .oh goshh ! elakkan jatuh cinta dengan lelaki yang pandai bermadah macam tu .lagi sakit adalah .haha .and ,sangat sangat tipu .baru putus seminggu .dah dapat pengganti .and nampak sangat cinta itu palsu semata mata .tolonglah ,jangan jadikan orangbaru sebagai batu loncatan .untuk lupakan segalanya .tapi ,kalau dia betul betul suka kan kita ? perlu ke terima ?

err .err .take your time kayy .sembuhkan luka dulu .kalau masih terluka ,masih menyintai bekas tapware anda tu .batalkan hajat untuk menerima yang baru ,even dia betul betul cintakan awak .but pleasee ,itu hanya palsu .haha .betulkan ? hmm :'| tapi kan ,sebenarnya lahh kannnnn .tak perlu nak couple couple ney .*ikhlas :)

jadilah macam i dengan sidia .haha :D haha .even dah breakoff ,tapi still sama macam dulu .tak pernah tak text oh .hari hari text ,haha :D betul lah ,'kawan' lebih bagus daripada ada title couple .serious ,haha .betul ,tak tipu .and sekarang ,kitorang bahagiaa .hee .thanks ya awakk ,even sakit di hati belum hilang ,tapi ,gembira tetap ada .senyuman tetap terukir :) kita still macam couple kan ? i kan awek you ,haha :D loveyoubie


♥ Older | Newer ❥